Sony A7S2 özellikleri

Söze nasıl başlayalım bilemedik. Aslında bu tanıtımını yapacağımız makine, daha doğrusu özelliklerini belirteceğimiz makine belgesel çekmek isteyen kişilerde yeni bir çığır açabilecek durumda. Bizler genelde belgeselleri gündüz çekimleri olarak izledik (yüksek bütçeli, yapımcı destekli belgeseller tabi buna dahil değil) bu fotoğraf makinesi, gece çekim yapabilme imkanına sahip. Sony A7S2 bize yüksek ISOlarda çekim yapma imkanı tanıyor. Böylelikle zifiri karanlıkta ekstra bir aydınlatma/ışıklandırma olmadan çekim yapabiliriz. Yani siz loş ışıkta çekim yapabilirsiniz kardeşim rahat rahat diyor.  (tabi zifiri karanlık dediysek tamamen karanlık değil ) Bu sözlerimizin üzerine eski fotoğraf makinenizle beraber ekipmanlarınızı satıp bu makineyi alın da demek istemiyoruz. Sonuçta işinize gelirse alabilirsiniz :)

409600 ISO A7S2'nin bize sunmuş olduğu bu imkanın  bir dezavantajı bulunuyor. O da hepimizin bildiği, yüksek ISO çekimlerde noise oluşması. Elbette ben loş ışıkta gündüz gibi çekim yapacağım diye yola çıkarsanız, noise size ben buradayım der ve çekmiş olduğunuz videonun bir anlamı kalmaz. O ortamda en iyi ISO değerini siz bileceğiz bir iş siz çekeceksiniz.  Yani size kalmış bir durum. 
Bir diğer özellik ise A7S2'nin 5 yönlü titreşim engelliyici sensörü. Bu özelliği Sony ilk olarak bu fotoğraf makinesinde kullanmış durumda. El titremelerine, monopod olmadığı durumlarda kolay çekim yapmanıza , hatta ve hatta kışın soğukta eliniz titrese dahi net fotoğraf çekme imkanı sunuyor. Son yazdığımız maddeye takılı kalmayın, kışın dediysek, kutuplara yolunuz düşer ve çekemezseniz bizim kulağımızı çınlatmayın :) Yani kısacası üzerine manuel bir lens taksanız dahi bu özellikten mahrum kalmazsınız!
A7S2'nin bir diğer özelliği ise 4K çekim yapabilme özelliğine sahip olması. Piyasa bu özellikte çekim yapan bir çok makineyle karşılaşma durumunuz olabilir. Ancak fiyat olarak bir birine en yakın diyebileceğimiz Panasonic GH4 ve Samsun NX1 dir. Black Magic ve diğer kameraları buna dahil edemiyoruz çünkü onların fiyatları malum ortada (Yukarıda yazdığımız makinelerin özeliklerini daha sonra kaleme alacağız)
İlk çıkan DSLR fotoğraf makinelerinde netleme noktaları 3-5-7-9-11 olarak gidiyordu. İzleyen zamanlarda boks ringi misali çıkan her makine hem rakibine hem de bir önceki nesline birer yumruk çakıp, nakavt etme çabasına girmişti. A7S2'nin netleme noktası 399 ! Tıpkı 400 liradan indirme giren kaban gibi bir rakam olmuş. İşin şakasını bırakıp, detayına indiğimiz zaman bu durum nereye varacak inanın sizler gibi bizler de bilmiyoruz. Artık aklımız ermiyor bu işlere, sadece çıkan fotoğraf makinelerini ve diğer elektronik araçları sadece bakmakla kalıyoruz. Şaşırarak!    
-   Tam kare 35 mm 12.2 megapiksel sensör
-   Tam Frame Görüntü Alanı Kullanımlı 4K UHD
-   3840x2160:30 fps, 24 fps, 25 fps
-   ISO 100-102.400, (Genişletilebilir ISO 50-409600)
-   5 Eksenli Görüntü Sabitleme
-   30 Dakika Klip Uzunluğu
-   Harici Kayıtçı Gerektirmeden 4K Video
-   Hareketli LCD Ekran
-   5FPS Fotoğraf Hızı
-   Wifi-NFC Kablosuz Kontrol




Sözlerimizi sonlandırırken, makinenin Türkiye fiyatını yaklaşık 10.000 tl civarındadır tabi buna hafıza kartı, lensi vs dahil değil, ancak ekstra bir kayıtçı olmadan 4K video çekmek bunun da ötesinde akşamda çekim yapacağız ve ekstradan netleme noktalarına ihtiyacım bulunuyor derseniz. Alın bu fotoğraf makinesini!